Analisten+verwachten+stijging+Russische+tarweproductie
Nieuws
© archief Nieuwe Oogst

Analisten verwachten stijging Russische tarweproductie

Het Russische marktbureau IKAR raamt in een eerste prognose de tarweproductie in Rusland voor oogst 2020 op 79,5 miljoen ton.

Dat meldt beursmakelaar De Vries & Westermann op zijn website. De verwachte productie is ruim 7 procent meer dan de Russische tarweoogst in 2019. De stijging is vooral gebaseerd op opnieuw een uitbreiding van het Russische tarwe-areaal voor het komend seizoen.

Wel waarschuwen de marktanalisten nog voor de mogelijkheid van het uitwinteren van de wintertarwe. Door het zachte winterweer tot dusver is het tarwegewas dat nu boven staat minder winterhard. Voor zover meteorologen het echter kunnen bekijken, wordt op korte termijn geen echte koudeperiode verwacht in Rusland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  8° / 3°
  50 %
 • Woensdag
  9° / 2°
  30 %
 • Donderdag
  11° / 6°
  50 %
Meer weer