Boeren en milieubeschermers gaan 50.000 bomen planten

Boeren gaan samen met duurzaamheidsorganisatie Urgenda 50.000 bomen planten op de Nationale Boomfeestdag die op 18 maart wordt gehouden.

Boeren+en+milieubeschermers+gaan+50%2E000+bomen+planten
© William Hoogteyling

Stichting MEERGroen doneert de bomen en wil volgend jaar samen met Urgenda en de organisatie Caring Farmers inzetten op een verdubbeling van het aantal. De stichting wil met deze actie aantonen dat meer bomen planten helemaal niet moeilijk of duur is. De natuur produceert gratis en voor niets ieder jaar miljoenen zaailingen, stelt de organisatie.

De 50.000 gedoneerde bomen, van ongeveer 100 verschillende boomsoorten, zijn door vrijwilligers geoogst in de natuur. Achttien Caring Farmers, van Brabant tot Texel, gebruiken de bomen vooral om heggen en hagen te planten op hun erf en oprijlaan en langs hun akkers. Zo willen zij meer habitat creëren voor insecten en vogels en leggen zij de komende jaren CO2 vast.

De boomweggeefactie van MEERGroen bestaat sinds 2008 en ieder jaar worden er meer zaailingen weggegeven. Dit jaar hoopt directeur Franke van der Laan er in totaal 100.000 weg te geven, mede met behulp van NLdoet. De helft van de boompjes gaat dit jaar naar Caring Farmers, maar ook komt er een bos op de Floriade en kunnen individuele burgers bomen ophalen en planten.

Bekijk op de pdf hieronder welke soorten beschikbaar zijn.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer