Meer+bosaanbouw+keert+opwarming+aarde
Nieuws
© Marjolein van Woerkom

Meer bosaanbouw keert opwarming aarde

Meer bosaanbouw is in theorie genoeg om de hoeveelheid broeikasgassen die de aarde opwarmt terug te brengen tot vooroorlogs niveau.

Voor die aanpak is ruimte genoeg. Op aarde staat een oppervlakte groter dan China klaar om te worden bebost, meldt De Volkskrant. Die baseert zich op een Zwitserse analyse van tienduizenden satellietbeelden van het aardoppervlak.

Op dit moment is er zo'n 5,5 miljard hectare bos op aarde, een gebied tweemaal zo groot als Europa. Maar een gebied ruwweg ter grootte van de Verenigde Staten wordt niet gebruikt voor landbouw of steden. Daarnaast is daar nauwelijks menselijke activiteit en zouden bossen prima kunnen groeien.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  21° / 6°
  10 %
 • Donderdag
  18° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer