HZPC start veilingplatform consumptieaardappelen

HZPC is te vinden op het eerste online platform voor de verkoop van consumptieaardappelen: Potato Auction. Het kopen en verkopen van aardappelen wordt zo een stuk transparanter voor de consumptietelers en klanten van HZPC.

HZPC+start+veilingplatform+consumptieaardappelen
© Nieuwe Oogst

Voortdurend bellen, mailen en appen over voorraden en beschikbaarheid is niet meer nodig als je 24 uur per dag online de status kunt checken en kunt handelen.

De eerste HZPC-kavels consumptieaardappelen zijn inmiddels geplaatst op de online veiling Potato Auction. Ook is er een pilot gestart met een geselecteerde groep afnemers, om gebruik te maken van een portaal voor first-buyers. Het platform Potato Auction is opgericht door pootgoedteler Jan-Anco van Wijk, die deels vrije rassen en deels HZPC-rassen teelt. Hij besefte dat met name de jonge generatie alles wil regelen via de telefoon en ontwikkelde een online veiling.

Spunta seed potatoes packed by Potato Auction BV for export to the Middle East in December 2018

Posted by Potato Auction on Tuesday, 18 December 2018

'Een zeer interessant platform', zag HZPC-manager Michiel ten Duis meteen. 'Vorig jaar zijn we een samenwerking aangegaan, omdat we geloven in partnerschap en niet alle innovaties zelf hoeven te ontwikkelen. Van Wijk had al een goede basis gelegd en wij willen het onze afnemers van consumptieaardappelen graag gemakkelijk maken. Met zo'n online platform kun je snel en effectief handelen.'

Vrije handel

HZPC gaat nadrukkelijk géén pootgoed verhandelen via de online veiling. 'Op Potato Auction is wel vrije handel in pootgoed van derden, maar dat is voor ons een brug te ver', zegt Ten Duis. 'Voor de consumptiehandel maken we wel graag gebruik van het platform. We doen dat via een portaal voor first-buyers, zodat onze klanten de eerste kans krijgen om aardappelen van HZPC-consumptietelers te kopen.'

In november was de eerste versie klaar, vanwaaruit HZPC nu volop doorontwikkelt. 'Dat is slechts ten dele een technische uitdaging. Het vergt vooral een andere manier van denken. We zijn geneigd te veel informatie toe te voegen, terwijl het online echt om de kern draait', zegt Ten Duis.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer