Opnieuw maximale koersdaling voor HZPC

De koers van het aandelencertificaat van HZPC Holding is tijdens de tweejaarlijkse beursdag van afgelopen week opnieuw gedaald met de maximale waarde van 10 procent.

Opnieuw+maximale+koersdaling+voor+HZPC
© Nieuwe Oogst

Het is de derde beursdag op rij dat HZPC een koersdaling noteert. De waarde van een certificaat is nu vastgesteld op 145,80 euro. Dat was anderhalf jaar geleden nog ruim 200 euro per certificaat.

In een verklaring meldt Gerard Backx, algemeen directeur van HZPC, dat na vele jaren van maximale koersstijgingen, de koers de laatste periode juist een tegengestelde richting maakt. Hij vertelt dat het aanbod van certificaten wel groot is, maar niet meer dan voorgaande beursdagen. 'Verder is de vraag beperkt, maar zien we wel een toename van de belangstelling.'

Uitkering dividend

Volgens Backx is minder dan 1 procent van het totaal aantal certificaten verhandeld. Onlangs bleek nog uit de jaarcijfers van HZPC dat de winst van pootgoedbedrijf afgelopen is gestegen van 4,7 miljoen naar 9,4 miljoen euro. In oktober is 7,75 euro per certificaat aan dividend uitgekeerd.

HZPC organiseert twee keer per boekjaar, in mei en november, een beursdag voor certificaten. Deze certificaten zijn vooral in het bezit van aangesloten kwekers, pootgoedtelers en medewerkers van HZPC. De aan- en verkoop van de certificaten verloopt via een online platform.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer