Recordwinst HZPC na bijzonder jaar

HZPC heeft over het boekjaar 2018-2019 een totale omzet gerealiseerd van 350 miljoen euro met een nettoresultaat dat uitkomt op 9,4 miljoen euro.

Recordwinst+HZPC+na+bijzonder+jaar
© Niels de Vries

De jaarcijfers van het internationale pootgoedbedrijf zijn gisteren bekendgemaakt tijdens een aandeelhoudersvergadering. HZPC spreekt zelf in een persbericht over een recordomzet en een recordresultaat. Vorig jaar bedroeg de omzet nog 303 miljoen euro en werd een nettoresultaat genoteerd van 4,7 miljoen euro.

Algemeen directeur Gerard Backx meldt dat het een bijzonder jaar was voor een groot deel van de aardappelsector. Ondanks de lage opbrengsten na de extreem droge zomer heeft HZPC in totale volume met 815.000 ton bijna evenveel pootaardappelen verkocht als het jaar ervoor.

Azië en Amerika

Het lagere volume in Europa, ondanks uitbreiding van het pootgoedareaal, is volgens Backx gecompenseerd door een stijging van het verkochte volume vanuit Azië en Amerika. Hij vertelt dat HZPC actief investeert in markten op andere continenten en daardoor ziet het bedrijf zijn omzet op die markten ook stijgen.

'We streven naar groei', zegt Backx. 'Samen met onze telers laten we het areaal pootgoed verder groeien.' Hij benadrukt dat groei niet alleen gaat om volume of omzet, maar ook om kwaliteit, creativiteit, vernieuwing en maatschappelijke waarden. 'We willen een belangrijke schakel zijn in de aardappelketen en streven naar groei voor al onze partners.'

Dividenduitkering

Bij het vaststellen van de jaarrekening is een bedrag van 6 miljoen euro beschikbaar gesteld voor dividenduitkering. Dat resulteert in een dividend van 7,75 euro per certificaat. Bij een koerswaarde van 162 euro betekent dit een rendement van bijna 5 procent.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer