Ngo%27s+pleiten+voor+minder+veehouderij+in+Europese+Unie
Nieuws
© Varkens.nl

Ngo's pleiten voor minder veehouderij in Europese Unie

Een samenwerkingsverband van twintig ngo's, voornamelijk milieuorganisaties, wil dat de Europese Commissie het verminderen van de productie van vlees, zuivel en eieren opneemt in de Farm to Fork-strategie.

De organisaties dringen aan op een extensievere, circulaire veehouderij en meer aandacht voor dierenwelzijn. Zij schrijven dit in een brief die onder anderen is gericht aan Eurocommissarissen Janusz Wojciechowski (Landbouw en Plattelandsontwikkeling) en Frans Timmermans (Green Deal). De brief is ondertekend door onder meer World Wide Fund for Nature (WWF), Greenpeace, Slow Food Europe en het Institute for Agriculture & Trade Policy (IATP).


Boerderijdieren hebben wel degelijk een plaats in duurzame voedsel- en landbouwsystemen 'als onderdeel van uitgebreide, circulaire en gemengde landbouwmodellen', schetsen de samenwerkende organisaties. Maar de coalitie vreest dat de huidige Europese veehouderijsystemen niet houdbaar zijn door een, wat zij noemen, overconsumptie van vlees, zuivel en eieren.

De Europese Commissie komt eind maart met de plannen voor verduurzaming van het toekomende Europese landbouwbeleid, oftewel de Farm to Fork-strategie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  70 %
Meer weer