Disarm: internationale aanpak diergezondheid

Kennisdelen om dieren gezond te houden en het antibioticagebruik te reduceren. Veehouders, dierenartsen, adviseurs en onderzoekers in heel Europa bundelen hun krachten en delen kennis in het Disarm-project. Dat is sinds kort ook digitaal beschikbaar.

Disarm%3A+internationale+aanpak+diergezondheid
© Han Reindsen

Het Europese kennisproject Disarm wil daarmee de antibioticaresistentie verminderen. Door die resistentie van bacteriën werkt antibiotica niet meer effectief tegen een aantal ziekten. Zo is er aandacht voor het op een verantwoorde manier behandelen van een ziek dier en het tijdig isoleren van zieke dieren om zo het risico van verspreiden van ziekten te verkleinen.

Verder zet het project in op hygiëne en het gebruik van alternatieve behandelopties. De partijen streven naar effectieve en praktische oplossingen om de diergezondheid, het dierenwelzijn en de economische prestaties op het bedrijf te verbeteren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  1° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer