Nu+ook+onderzoek+naar+relatie+mancozeb+en+Parkinson
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Nu ook onderzoek naar relatie mancozeb en Parkinson

De Gezondheidsraad gaat in opdracht van landbouwminister Carola Schouten onderzoek doen naar de relatie tussen onder meer het gebruik van mancozeb in de landbouw en de ziekte van Parkinson.

Dit heeft een woordvoerder van de Gezondheidsraad bevestigd aan de redactie van Zembla. Het tv-programma besteedde enige tijd geleden aandacht aan het mogelijke verband tussen het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en de ziekte van Parkinson op het platteland.


Volgens Zembla is de Parkinson Vereniging blij met het aangekondigde onderzoek. Wel heeft de vereniging een brief gestuurd naar Schouten met de vraag om direct te stoppen met het gebruik van fungiciden met mancozeb als werkzame stof.

Eventuele maatregelen

De Gezondheidsraad is al bezig met een groot onderzoek naar de gezondheidsrisico's bij blootstelling aan gewasbeschermingsmiddelen. Daarin wordt de relatie met de ziekte van Parkinson nu meegenomen. De minister heeft al gemeld dat ze eventuele maatregelen laat afhangen van het advies van de Gezondheidsraad.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / 4°
  30 %
 • Zondag
  8° / 4°
  10 %
 • Maandag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer