Per week ruim 18.000 ton uien beschikbaar voor export

Uienexporteurs hebben tot het einde van het afzetseizoen aan weekvolume nog gemiddeld zo'n 18.400 ton uien beschikbaar voor de verkoop naar buitenlandse bestemmingen.

Per+week+ruim+18%2E000+ton+uien+beschikbaar+voor+export
© Han Reindsen

Tot en met week 5 is zo'n 827.000 ton uien naar het buitenland verkocht. Dit blijkt uit de exportcijfers van GroentenFruit Huis. Op basis van de definitieve oogstraming van het Centraal Bureau voor de Statistiek gaat handelskoepel Holland Onion Association ervan uit dat van oogst 2019 aan het begin van het afzetseizoen in totaal zo'n 1,21 miljoen ton uien beschikbaar was voor de export.

Van het totale exportvolume is nu nog zo'n 32 procent over. Dat staat gelijk aan ongeveer 386.000 ton uien. Vanaf week 5 is het de verwachting dat het exportseizoen grofweg nog 21 weken duurt. Deze 21 weken, gedeeld door de beschikbare hoeveelheid uien, resulteert in een weekvolume van bijna 18.400 ton.


De cijfers van de uienexport laten overigens zien dat het weekvolume gedaald is tot minder dan 20.000 ton, na het wegvallen van de afzet naar Senegal. Belangrijkste trekkers van de uienexport zijn op dit moment Mauritanië, Maleisië, Guinee en Groot-Brittannië.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer