Uiennoteringen in de lift

De landbouwbeurzen in Goes en Middenmeer hebben deze week de noteringen voor gele zaaiuien serieus verhoogd. De duurste uien worden inmiddels verkocht voor 15 euro per 100 kilo.

Uiennoteringen+in+de+lift
© Haijo Dodde

De noteringscommissie in Middenmeer kenmerkt de uienmarkt op dit moment als prijshoudend. Het betekent dat vraag en aanbod van uien goed in balans zijn.

De notering voor alle gele uien werd eerder vandaag in Middenmeer met gemiddeld 1 euro per 100 kilo naar boven bijgesteld. Voor de 30 tot 60 procent grove uien is de indicatieprijs bepaald op 12 tot 13 euro. Het prijsniveau voor 60 procent grove uien komt op 13 tot 15 euro.

• Bekijk de marktprijzen van uien


In Goes waren de gemiddelde uiennoteringen een week geleden al hoger. Gisteren werd de notering voor 30 tot 60 procent grove uien vastgesteld op 12,25 tot 13,50 euro. Dat betekent een plus van gemiddeld 0,38 euro per 100 kilo. Voor de grofste sortering noteert Goes, net als Middenmeer, op 13 tot 15 euro. Vorige week werd voor de duurste uien nog een prijs van 14,50 euro afgegeven.

Grove uien en minste tarra

Uit de transacties die vorige week zijn ingebracht door de Nederlandse uienhandel blijkt dat partijen met 65 procent of meer grove uien en een tarrapercentage van hooguit 5 procent, voor de hoogste prijs van 15 euro in aanmerking komen.

Verder was het prijsverschil tussen ingebrachte partijen vanuit Zuid-Nederland en Noord-Nederland ongeveer 0,60 euro in het voordeel van de zuidelijke partijen. De lijsten met ingebrachte transacties zijn hieronder terug te vinden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer