Recordexport+Europees+varkensvlees%3A+10%2C2+miljard+euro
Nieuws
© Archief Marcel Bekken

Recordexport Europees varkensvlees: 10,2 miljard euro

De Europese Unie (EU) exporteerde in 2019 een recordhoeveelheid varkensvlees. De totale waarde bedroeg 10,2 miljard euro. Dat is een stijging van 40 procent ten opzichte van vorig jaar. Grootste afnemer was China, dat voor ruim 4,8 miljard euro aan varkensvleesproducten importeerde.

China importeerde vorig jaar 2 miljard euro meer aan varkensvleesproducten vanuit de Europese Unie, een stijging in waarde van bijna 50 procent. Die stijging komt grotendeels op het conto van een stijging in het exportvolume met 78 procent.

Japan is de tweede markt voor de afzet van varkensvlees uit de EU en qua prijs de meest lucratieve. De export naar Japan groeide in 2019 met 140 miljoen euro naar 1,5 miljard euro. Een stijging van bijna 10 procent ten opzichte van 2018. In hoeveelheid groeide de export naar Japan maar 0,3 procent.

De export vanuit de Europese Unie overtreft zowel in volume als euro's het vorige exportrecord uit 2016. Toen exporteerde de EU 4,2 miljoen ton varkensvlees voor een waarde van bijna 7,9 miljard euro.

Klik voor exportcijfers varkensvlees op onderstaande pdf

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  5° / 0°
  30 %
 • Maandag
  5° / 0°
  60 %
 • Dinsdag
  8° / 1°
  85 %
Meer weer