Boomteelt+is+op+zoek+naar+spuittechniek+hoger+gewas
Nieuws
© William Hoogteyling

Boomteelt is op zoek naar spuittechniek hoger gewas

De boomteeltsector gaat op zoek naar alternatieve spuittechnieken voor de hogere boomkwekerijgewassen.

Met ingang van 1 januari 2021 worden strengere eisen gesteld aan het opgaand spuiten in boomteelt om de drift te beperken. Het betreft het spuiten bij laanbomen, grote heesters, coniferen en solitairen.

De boomkwekerij beschikt niet over machines die aan de nieuwe eisen voldoen. Die zijn wel nodig binnen een tijdsbestek van ongeveer tien maanden. Een aantal jaren geleden is onderzoek gedaan naar axiaalspuiten en andere luchtondersteunende machines, maar dit heeft nog niets tastbaars opgeleverd.

Bijeenkomst

Op initiatief van de Cultuurgroep laanbomen buigt de sector zich op 26 februari over de problematiek. Aan deze bijeenkomst doen onder andere de LTO-vakgroep Bomen, vaste planten en zomerbloemen, Tree Centre Opheusden (TCO), de mechanisatiebranche en adviseurs mee.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
 • Dinsdag
  3° / -2°
  55 %
Meer weer