Fruittelers+in+Houten+tekenen+nieuw+convenant
Nieuws
© Haijo Dodde

Fruittelers in Houten tekenen nieuw convenant

Gemeente Houten en de fruittelers verlengen het convenant driftreductie. Het eerste convenant uit 2015 is naar tevredenheid verlopen en daarom komt er een nieuwe voor 2020-2015.

Tijdens de Fruitteelt Vakbeurs vorige week in Houten werd het herziene convenant driftreductie ondertekend door wethouder Hilde de Groot van gemeente Houten, Maarten Gerritsen van de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) en Cornelis Uijttewaal van LTO Noord-afdeling Bunnik/Houten. In dit convenant staan heldere en praktische afspraken en gedragsregels tussen fruittelers en omwonenden.

De afspraken gaan enerzijds over het daadwerkelijk reduceren van de drift en anderzijds over het tijdig informeren van omwonenden over wanneer ze gewasbeschermingsmiddelen gaan gebruiken. De focus ligt op overlast door spuitdrift en niet op andere milieuthema's, zoals geluid of stank.

Regelgeving

In 2015 is het eerste convenant driftreductie tussen de belangenorganisaties NFO en LTO en gemeente Houten gesloten. Het herziene convenant is aangegaan voor opnieuw een periode van vijf jaar. De basis voor het convenant is de landelijke wet- en regelgeving. Elk jaar vindt een evaluatie plaats en kan het convenant worden gewijzigd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  15° / 7°
  20 %
Meer weer