Ctgb+laat+in+wintergraan+onkruidbestrijdingsmiddel+toe
Nieuws
© Han Reindsen

Ctgb laat in wintergraan onkruidbestrijdingsmiddel toe

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft vorige week besloten tot de toelating van het middel Glosset SC.

Glosset SC is een onkruidbestrijdingsmiddel dat wordt toegelaten in de teelt van wintergranen met uitzondering van kanariezaad.

Voor het insectenbestrijdingsmiddel BotaniGard WP wordt de toelating uitgebreid met een reeks kleine toepassingen. Het middel mag nu onder andere ook worden gebruikt in peulvruchten, oliehoudende zaden, vezelgewassen, steenvruchten, sla, andijvie, witlof, waterkers, veldsla, sluitkool-, bloemkool- en bladkoolachtigen, uien met uitzondering van zaaiuien, sjalotten, bosuien, prei, kruidenteelt, paddenstoelenteelt, bloembollen en bloemknollen.

Schimmelbestrijding

De toepassing van de schimmelbestrijdingsmiddel Fungaflash wordt gewijzigd in de bedekte teelt van potplanten, snijbloemen, boomkwekerijgewassen, vasteplantenteelt, bloemenzaadteelt, veredeling en zaadteelt. Voor het schimmelbestrijdingsmiddel Vintec is er een uitbreiding van de toelating met de toepassing in de onbedekte teelt van druiven.

Voor het schimmelbestrijdingsmiddel Sphere geldt dat het in de teelt van bieten ook mag worden toegepast in grondwaterbeschermingsgebieden.

Ingetrokken toelatingen

Van de gewasbeschermingsmiddelen CropGuard Azoxystrobin, Etisso Bladluis Sticks, Etisso Combi-Sticks, Lizetan Insecten Pin, Budget Fludioxonil 500 WG, Envision, Clear-Up 360 N, Onkruidkiller, Greenfix NW, GLY-360, Glyfos Free, Roundup Gel Max, Kestrel, Auxo, CropGuard Slakkenkorrel en Dadian is de toelating ingetrokken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  8° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  50 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
Meer weer