Kennismakingscursus+met+tuinbouwsector
Nieuws
© Vidiphoto

Kennismakingscursus met tuinbouwsector

Hoe leg je buitenstaanders uit hoe de tuinbouw werkt? Simpel, door hen een weekje naar IntoTuinbouw in World Horti Center in Naaldwijk te sturen: een bijzondere kennismakingscursus voor de glastuinbouw.

Steeds meer medewerkers van tuinbouwbedrijven komen van buiten de tuinbouw. Dat is natuurlijk goed nieuws, want door de schaalvergroting van de sector is het belangrijk om talent en ervaring aan te trekken. Met een kennnismakingscursus krijgen ze meer te weten over de sector.

Tijdens de cursus komen vooraanstaande bedrijven en instanties uitleg geven over hoe de keten werkt. Van veredelaar tot opkweek, van teler tot toeleverancier, de hele sector komt voorbij. Zo ontdekken de nieuwe medewerkers binnen welke context hun werkgever en hun functie opereren.


In de middag gaan de cursisten op excursie bij diverse tuinbouwbedrijven, zodat ze de sector, de cultuur en de sfeer in de praktijk leren kennen. De cursus wordt op vrijdag afgesloten met een traditioneel 'biertje op de pijp'.

Speelveld

Hr-afdelingen van bedrijven in de tuinbouwsector zoeken naar een manier om het speelveld over te brengen op nieuwe medewerkers, zodat ze begrijpen welke schakel zij vormen in het geheel. IntoTuinbouw voorziet in deze behoefte op een ontspannen en ongedwongen manier. Na afloop van de week ontvangen de deelnemers dan ook een 'ledenpasje' van de tuinbouwsector.

IntoTuinbouw is onderdeel van World Horti Academy, een kennisplatform voor professionals in de glastuinbouwsector. Meer informatie en aanmelden kan via de website van World Horti Center.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 4°
  90 %
 • Donderdag
  5° / 3°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
Meer weer