World+Horti+Center+benoemt+nieuwe+directeur
Nieuws
© Eigen Foto

World Horti Center benoemt nieuwe directeur

Joep Hendricks wordt met ingang van 15 augustus 2019 de nieuwe directeur van World Horti Center Expo, het kennis- en innovatiecentrum van de tuinbouw in Naaldwijk. Hij gaat als eerste directeur van de nieuw vormgegeven organisatie aan de slag.

Hendricks neemt de taken over van Erwin Cardol, die de laatste maanden interim optrad als eindverantwoordelijke. De 42-jarige Hendricks werkte jarenlang voor veredelingsbedrijven en was de laatste tien jaar actief op het gebied van cross-sectorale innovatie. Hij begeleidde spelers uit andere branches om proposities voor de tuinbouw te ontwikkelen. Zo werkte Hendricks onder meer voor Philips, Rijk Zwaan en Wageningen Universiteit.

De nieuwe directeur stapt over naar het kennis- en innovatiecentrum van de tuinbouw, omdat hij voor de doorontwikkeling van World Horti Center enorme kansen ziet. ‘Dit gebouw laat zien wat er in Nederland door bedrijven, onderzoek, onderwijs en overheden is opgebouwd aan tuinbouwexpertise.'

Wereldschaal

'Dit is een unieke verzameling van innovaties die een impact op wereldschaal kunnen maken. Met een groeiende wereldbevolking, groeiende koopkracht en hoger bewustzijn van een gezonde leefstijl staat de sector hier in World Horti Center in de perfecte startpositie om die behoeftes in business te vertalen,’ weet Hendricks.

Naast opleidingsfaciliteiten voor onderwijs op mbo, hbo en wo-niveau herbergt Horti Center, een onderzoekscentrum en meer dan honderd bedrijven die jaarrond de laatste innovaties en ontwikkelingen etaleren op de expositievloer. Onderwijs, ondernemers, overheid en onderzoek werken er samen aan duurzame toepassingen om mondiale vraagstukken te beantwoorden.

Nieuwe organisatie

Per maandag 1 juli 2019 start de vormgegeven organisatie World Horti Center Expo B.V. De commerciële activiteiten van Greenport Food & Flower Xperience en Demokwekerij Westland zijn samengevoegd om de efficiëntie en slagvaardigheid van World Horti Center te verhogen. Dit betekent een werkorganisatie, een directie en een bestuur.

Het toegepast onderzoek en de teelt in de researchkas blijft het domein van Demokwekerij Westland, als onderdeel van Proeftuin Zwaagdijk. MBO Westland is ook gehuisvest in World Horti Center, wat zorgt voor de mix en kruisbestuiving van onderwijs en bedrijfsleven. Het centrum is sinds maart 2018 geopend en gevestigd in het hart van het tuinbouwcluster in Westland. In het openingsjaar trok het 41.000 internationale vakbezoekers.

Weer

 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  12° / 8°
  10 %
Meer weer