Glastuinbouw wil hoog opgeleide IT-er strikken

Ruim 120 hbo-studenten Technische Informatica kwamen woensdag 4 september bijeen in World Horti Center om kennis te maken met de loopbaankansen in de glastuinbouwsector.

Glastuinbouw+wil+hoog+opgeleide+IT%2Der+strikken
© Eigen Foto

Diverse studenten vertelden nooit geweten te hebben dat Technische Informatica zo aansluit bij de glastuinbouwsector: ‘We dachten dat het alleen maar over tomaten zou gaan, maar er gaat een hele wereld voor ons open!’

Na een korte introductie van de sector beten de eerste- en tweedejaars studenten zich vast in vraagstukken uit de praktijk van vijf verschillende glastuinbouwbedrijven.

Variëteit

Ieder groepje studenten kreeg een technisch issue voorgeschoteld, waarna ze binnen twee uur een out-of-the-box oplossing presenteerden aan het bedrijf.

Nooit geweten dat Technische Informatica zo aansluit bij de glastuinbouwsector

Er was een grote variëteit aan cases die de bedrijven voorlegden. Zo werd er gebrainstormd over Internet of Things, werd er gezocht naar een oplossing voor wortels van stekken die in elkaar blijven steken en werd er bekeken of verkoopprijzen berekend kunnen worden aan de hand van analytisch onderzoek.

Bedrijven

Bedrijven uit alle hoeken van de sector reageerden enthousiast op de Bedrijvendag van Hogeschool Rotterdam in World Horti Center. Ondermeer Logiqcs, Codema, Stolze, Juva en Corn.Bak waren aanwezig tijdens het evenement.

Niet alleen kwamen de glastuinbouwbedrijven in contact met talent van de toekomst, ook kregen zij dankzij de frisse blik van de studenten nieuwe creatieve oplossingen voor vraagstukken in hun bedrijf aangereikt.

Rob van den Ende, softwareontwikkelaar bij Logiqs: ‘Deze bijeenkomst is voor ons een unieke kans om ons bedrijf op de kaart te zetten bij potentiële toekomstige collega’s.’

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 7°
  70 %
 • Maandag
  15° / 6°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 6°
  40 %
Meer weer