Termijnmarkt+aardappelen+mist+impuls
Nieuws
© Han Reindsen

Termijnmarkt aardappelen mist impuls

De notering voor fritesaardappelen op de termijnmarkt voor levering in april zakte deze week naar een niveau van minder dan 17 euro per 100 kilo.

Dat is de laagste notering sinds eind november. Volgens beursmakelaar De Vries & Westermann ontbreekt het momenteel aan impulsen op de aardappelmarkt. Verwerkers draaien weliswaar veelal op volle capaciteit, maar gebruiken als grondstof vooral contractaardappelen. Op de effectieve markt is daardoor sprake van een zwakke stemming.

Belgapom in België noteert vrijdag voor Bintje, Fontane en Challenger 14 euro. Dat prijsniveau is gelijk aan vorige week. PotatoNL hanteert 14 euro als ondergrens. De noteringen voor fritesrassen die bestemd zijn voor de fastfood, zoals Innovator en Markies, lopen op tot 17,50 euro. Voor verse frites en dan vooral Agria komt de bovenkant van de markt voorlopig uit op 18 euro. Alle prijzen zijn in euro's per 100 kilo.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
 • Dinsdag
  3° / -2°
  55 %
Meer weer