Landbouw Collectief en kabinet weer om tafel

Het Landbouw Collectief overlegde vrijdagochtend weer met het kabinet. Farmers Defence Force bood in het ministerie van LNV excuses aan voor eerdere uitspraken, waarna het al weer snel over de inhoud ging.

'We hebben in het Catshuis een agenda opgesteld en daar bespreken we nu de voortgang van', reageert minister-president Mark Rutte na afloop van de bijeenkomst. 'Er zijn concrete werkafspraken gemaakt.'

'Er is bij ons nog geen sprake van blijheid', meldde voorzitter Aalt Dijkhuizen van het Landbouw Collectief na het gesprek. 'Het is allemaal nog niet opgelost. We zijn nog niet zo ver dat alles rond is.'

Juridisch geneuzel

Van Jeroen van Maanen van Farmers Defence Force mag het proces allemaal wel wat vlotter gaan. 'Op puntjes zie je beweging, maar wij willen veel sneller. Juridisch geneuzel speelt daarbij mee. Wij willen graag een klap op de plannen geven.' De dertien partijen binnen het Landbouw Collectief praten vrijdagmiddag met elkaar verder.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  15° / 9°
  50 %
 • Maandag
  15° / 8°
  50 %
 • Dinsdag
  15° / 8°
  50 %
Meer weer