Landbouw+Collectief+praat+in+maart+opnieuw+met+politici
Nieuws
© Dirk Hol

Landbouw Collectief praat in maart opnieuw met politici

De gesprekken tussen het Landbouw Collectief, minister-president Mark Rutte en landbouwminister Schouten gaan half maart verder. Dan wordt de voortgang van de aanpak van de stikstofproblematiek besproken. Daarnaast legt LTO Nederland de voortgang van het stikstofdossier voor aan de leden.

Het Landbouw Collectief, met onder meer LTO Nederland, Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) en Farmers Defence Force, heeft vandaag om tafel gezeten met Rutte en Schouten. Bij dat gesprek is benadrukt dat oplossingen voor de stikstofproblematiek samen met de boer moeten worden gezocht, zodat de vergunningverlening weer snel op gang komt.


Het kabinet kondigt later vandaag een aantal nieuwe stappen rondom stikstof aan in een Kamerbrief. LTO Nederland zal op korte termijn een inhoudelijke duiding van de Kamerbrief met haar leden delen. LTO legt de voortgang in het stikstofdossier komende week voor aan haar leden. Via een digitale ledenconsultatie worden de kabinetsplannen met de achterban besproken.

Onderhandeling

De Kamerbrief van vandaag is een volgende stap in het stikstofdossier, maar de onderhandelingen over openstaande punten lopen door. Ook moeten de eerdere afspraken verder worden uitgewerkt. Het Landbouw Collectief is daar intensief mee aan de slag. Het is belangrijk dat het perspectief voor de agrarische sector en het draagvlak in de maatschappij behouden blijft.

'Het is goed dat het overleg vandaag door kon gaan, omdat er toch weer voortgang is geboekt, zij het beperkt. We blijven serieus praten over de openstaande punten. De intenties lijken goed', zegt Trienke Elshof, als portefeuillehouder bij LTO Nederland verantwoordelijk voor het stikstofdossier.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 1°
  30 %
 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
Meer weer