Kabinet hervat in principe gesprek met boeren na excuses FDF

Het kabinet gaat in principe weer om tafel met het Landbouw Collectief. Landbouwminister Carola Schouten wil ondanks de excuses toch eerst nog een gesprek met Farmers Defence Force (FDF) naar aanleiding van hun persbericht.

Kabinet+hervat+in+principe+gesprek+met+boeren+na+excuses+FDF
© Peter Smit

FDF stuurde woensdag - vlak voor een gepland gesprek tussen Schouten, premier Mark Rutte en het collectief - een persbericht waarin stond dat organisaties die buiten het collectief om praten met de minister 'de sector als een Judas verraden'. De minister wil heel duidelijk maken dat zij zelf gaat over haar gesprekspartners. Als het Landbouw Collectief dat erkent, blijft het kabinet in gesprek met de organisatie.


De bewindsvrouw vindt het vooral belangrijk dat het Landbouw Collectief afstand heeft gedaan van de uitspraken. 'Ik wil uit hun eigen mond horen dat ze onderschrijven dat ik degene ben die deze afspraken maakt. En dat bedreigingen en intimidatie daar zeker niet bij horen. Als ze dat onderkennen, kunnen we ook het inhoudelijke gesprek doorzetten.' Schouten heeft dat gesprek vrijdagochtend om 7.30 uur gepland.

Geen ruzie

De excuses van Farmers Defence Force kwamen woensdagavond na een urenlang overleg tussen de dertien organisaties die zijn aangesloten bij het Landbouw Collectief. Van ruzie is geen sprake, zei voorzitter Aalt Dijkhuizen toen. 'We zitten met dertien groepen om tafel. Natuurlijk zijn we het niet altijd eens.'


Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer