FDF maakt excuses, Landbouw Collectief kan door

Farmers Defence Force maakt excuses voor 'de verkeerde woorden'. Het Landbouw Collectief heeft daarop besloten in gesprek te willen blijven met elkaar en met het landbouwministerie. Dat is de uitkomst van een urenlang overleg woensdagavond van het Landbouw Collectief.

Mark van den Oever, voorzitter van Farmers Defence Force (FDF): 'We bieden onze excuses aan voor de verkeerde woorden. We hebben goede afspraken gemaakt om gezamenlijk verder te gaan in de onderhandelingen. Alles met het oog op de bal.'


Eerder op woensdag 5 februari schortte landbouwminister Carola Schouten en premier Mark Rutte het overleg met het collectief op nadat FDF een statement had uitgebracht waarin bedreigingen werden geuit aan het adres van de minister. Zowel voorzitter Aalt Dijkhuizen van het Landbouw Collectief als de overige organisaties uit het collectief werden hierdoor overvallen. Het Landbouw Collectief nam daarop afstand van de uitspraken van FDF.

Snel oplossingen

Volgens het Landbouw Collectief moeten er snel oplossingen komen voor de duizenden boeren wiens voortbestaan op het spel staat door de stikstofimpasse. In een persbericht laat het collectief weten dat er voortgang moet worden geboekt. Het is cruciaal dat de vergunningverlening voor boeren die nu in de problemen zitten of dat dreigen te raken, snel op gang komt.

'Het Landbouw Collectief is dé partij die onderhandelt namens alle boeren van Nederland om de stikstofimpasse te helpen. Dat zijn dus niet de ketenpartijen of andere stakeholders', staat in de verklaring. Het collectief hoopt deze week het overleg met Rutte en Schouten te hervatten

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  21° / 9°
  10 %
 • Maandag
  24° / 8°
  10 %
Meer weer