Keukenhof koopt Bloembollenboulevard

Keukenhof heeft de Bloembollenboulevard in Lisse gekocht. Of de bollenverkoop er wordt voortgezet, is onduidelijk.

Keukenhof+koopt+Bloembollenboulevard
© Keukenhof

De grond langs de provinciale weg N208 ofwel westelijke rondweg grenst aan het terrein van Keukenhof. 'Het is een aanvulling op onze grond', zegt een woordvoerder van Keukenhof.

Op de strook grond vindt verkoop van bollen plaats, waar veel kritiek op is. De kwaliteit van de verkochte waar liet sterk te wensen over. Bollen kwamen bijvoorbeeld niet op. Dit ervaart de bollensector als slecht voor het imago.

Regie op verkoop

Volgens de woordvoerder van het sierpark in Lisse is Keukenhof in gesprek met de huidige standhouders van de Bloembollenboulevard over deze verkoop. Keukenhof heeft door het verwerven van de grond de regie op de verkoop gekregen.

Het is nog niet duidelijk of de boulevard blijft voortbestaan. 'Als dat gebeurt, is dat op onze voorwaarde en volgens onze kwaliteitsnormen', stelt de woordvoerder. 'We zijn vertegenwoordiger van de sector en hebben om die reden hoge kwaliteitsnormen.' De Bloembollenboulevard is evenals Keukenhof zelf in trek bij toeristen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer