Keukenhof+krijgt+van+bezoeker+een+9
Nieuws
© Keukenhof

Keukenhof krijgt van bezoeker een 9

Bloemenattractiepark Keukenhof in Lisse trok dit jaar 1,4 miljoen bezoekers, net zoveel als afgelopen jaar. Zij waardeerden de bloemententoonstelling in de Bollenstreek met een 9. Keukenhof spreekt van een succesvol jaar.

Er bezochten meer jonge mensen Keukenhof. De gemiddelde leeftijd daalde van 48 jaar naar 46 jaar. Dit komt door steeds meer gezinnen met kinderen en groepen twintigers en dertigers. Bezoekers komen uit honderd landen, zo meldt Keukenhof. 20 procent komt uit Nederland, daarna volgen Duitsland, Amerika, Frankrijk, China en Groot-Brittannië.

Het klimaat was grilliger dan ooit, meldt Keukenhof. De eerste weken was het extreem koud, vervolgens viel er veel regen en daarna volgde een zeer warme meimaand. De organisatie slaagde erin om het park tot de laatste dag kleurrijk te houden. De afwikkeling van het verkeer in de Bollenstreek verliep voorspoedig, stelt de organisatie. Steeds meer bezoekers komen met het openbaar vervoer, via de Keukenhof Express van Schiphol, Leiden en Haarlem.

Gedoopt

Net als voorgaande jaren was het park behalve een attractie ook het toneel van diverse bloemenpresentaties en vaktentoonstellingen. Tevens zijn er nieuwe bloemen gedoopt. Het thema van Keukenhof 2019 wordt Flower Power, de kracht van bloemen. Keukenhof is in 2019 geopend van 21 maart tot en met 19 mei.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
 • Zondag
  10° / 4°
  70 %
Meer weer