Keukenhof+zet+mes+in+bestuurlijke+organisatie
Nieuws
© Keukenhof

Keukenhof zet mes in bestuurlijke organisatie

Keukenhof heeft de bestuurlijke organisatie met ingang van dit jaar aangepast. De organisatie verwacht zo beter haar taken te kunnen vervullen.

Jan Kapiteijn, algemeen directeur van de Kapiteyn group in Breezand, is benoemd in het bestuur van de eigendomsstichting van Keukenhof. Hij neemt daarin de portefeuille bloembollen en sierteelt onder zijn hoede. Bloemententoonstelling Keukenhof en landgoed Keukenhof zijn eigendom van Stichting Graaf Carel van Lynden.

Naast het organiseren van de bloemententoonstelling en het behouden van het historische landgoed voor komende generaties wil Keukenhof een rol van betekenis blijven spelen voor het bollenvak, de sierteeltsector en de Bollenstreek.

Uitbreiding

Het bestuur van de stichting wordt daarom uitgebreid met twee nieuwe bestuurders, zodat het uit vijf personen gaat bestaan. Het toezicht op dit bestuur ligt bij de raad van toezicht waarin een tweede lid wordt benoemd. De stichting is enig aandeelhouder van Keukenhof, waarvan Bart Siemerink directeur en bestuurder is.

Door deze verandering is de raad van commissarissen van Keukenhof vervallen en is hun toezichthoudende en adviserende taak door het stichtingsbestuur overgenomen. De commissarissen Piet Apeldoorn, Coen Vermeer en Jack de Vroomen zijn na hun reguliere zittingstermijn eind vorig jaar afgetreden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
Meer weer