Een+9+voor+Keukenhof
Nieuws
© Keukenhof

Een 9 voor Keukenhof

Bezoekers van de bloemententoonstelling hebben dit jaar Keukenhof gewaardeerd met een 9.

Zo'n 1,5 miljoen mensen uit honderd landen bezochten het park in de acht weken dat de bloemententoonstelling open was. De meeste bezoekers kwamen uit Nederland (20 procent), gevolgd door Duitsland, Amerika, Frankrijk, Groot-Brittannië en China. Ten opzichte van 2018 is het aantal bezoekers uit China iets gedaald.

Het gemiddeld aantal bezoekers per dag is vergelijkbaar met afgelopen jaar. Net als in voorgaande jaren waren er vier dagen met meer dan 45.000 bezoekers. Het bezoek van kinderen aan Keukenhof is toegenomen, meldt de organisatie verder.

Drukte met Pasen

De combinatie van bloei in het park, de bloeiende bollenvelden in de streek en het zonnige weer heeft er voor gezorgd dat Keukenhof extreem drukke Paasdagen had. De paasdrukte leidde tot een grote drukte op de wegen. Met betrokken overheden wordt in de komende periode aan verbeteringen van de logistiek gewerkt.

Volgens Keukenhof kiezen steeds meer bezoekers het openbaar vervoer om naar het park te gaan. Meer dan 300.000 belangstellenden maakten dit jaar gebruik van de Keukenhof Express. In 2020 is A World of Colours het thema van Keukenhof. Het park in Lisse is volgend jaar geopend van 21 maart tot en met 10 mei.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 1°
  30 %
 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
Meer weer