Landbouwminister VS bezoekt Nederland

Sonny Perdue, de Amerikaanse minister van Landbouw, bezoekt deze week de Europese Unie. Dinsdag staat daarbij een bezoek aan Nederland gepland.

Landbouwminister+VS+bezoekt+Nederland
© Agrilife Today/Flickr.com

Maandag heeft Perdue gesprekken met de Eurocommissarissen Janusz Wojciechowski (landbouw, Phil Hogan (handel) en Stella Kyriakides (gezondheid en voedselveiligheid). De wens van de Amerikaanse president Donald Trump om meer landbouwproducten naar de EU te exporteren, zal daar zeker op de agenda staan. Daarnaast heeft hij een ontmoeting met de Raad van Europese landbouwministers.

Dinsdag bezoekt Perdue Wageningen University & Research in aanwezigheid van landbouwminister Carola Schouten en WUR-voorzitter Louise Fresco. Die dag steekt de Amerikaanse minister ook zijn licht op bij het bedrijf Koppert Cress. Perdues EU-reis wordt woensdag in Italië afgesloten met onder meer een bezoek aan de wereldvoedselorganisatie (FAO) in Rome.

Boerenzoon

Perdue is een boerenzoon uit de staat Georgia die zich opwerkte tot een succesvolle zakenman, voordat hij werd verkozen tot gouverneur van zijn thuisstaat. In april 2017 benoemde Trump hem tot de 31ste landbouwminister van de VS.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer