Landbouwminister+VS+bezoekt+Nederland
Nieuws
© Agrilife Today/Flickr.com

Landbouwminister VS bezoekt Nederland

Sonny Perdue, de Amerikaanse minister van Landbouw, bezoekt deze week de Europese Unie. Dinsdag staat daarbij een bezoek aan Nederland gepland.

Maandag heeft Perdue gesprekken met de Eurocommissarissen Janusz Wojciechowski (landbouw, Phil Hogan (handel) en Stella Kyriakides (gezondheid en voedselveiligheid). De wens van de Amerikaanse president Donald Trump om meer landbouwproducten naar de EU te exporteren, zal daar zeker op de agenda staan. Daarnaast heeft hij een ontmoeting met de Raad van Europese landbouwministers.

Dinsdag bezoekt Perdue Wageningen University & Research in aanwezigheid van landbouwminister Carola Schouten en WUR-voorzitter Louise Fresco. Die dag steekt de Amerikaanse minister ook zijn licht op bij het bedrijf Koppert Cress. Perdues EU-reis wordt woensdag in Italië afgesloten met onder meer een bezoek aan de wereldvoedselorganisatie (FAO) in Rome.

Boerenzoon

Perdue is een boerenzoon uit de staat Georgia die zich opwerkte tot een succesvolle zakenman, voordat hij werd verkozen tot gouverneur van zijn thuisstaat. In april 2017 benoemde Trump hem tot de 31ste landbouwminister van de VS.

Weer

 • Vrijdag
  15° / 13°
  10 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  20 %
 • Zondag
  16° / 11°
  80 %
Meer weer