FloraHolland+start+tweede+proef+TomorrowPlant
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland start tweede proef TomorrowPlant

Royal FloraHolland start een tweede proef met TomorrowPlant waarbij kwekers een ophoudprijs meegeven voor hun product.

Bij deze manier van aanbieden staat het product dat wordt geveild, nog op de kwekerij. De koper krijgt de planten gegarandeerd de volgende dag geleverd, rechtstreeks vanaf de tuin. De bloemenveiling wil kopers hiermee toegang geven tot een exclusief assortiment van producten die niet eerder voor de klok zijn aangevoerd.

Kwekers lopen bij TomorrowPlant nauwelijks risico. Met dit systeem, waarbij het product vandaag wordt aangeboden en de volgende dag geleverd, hoeven kwekers het onverkochte product niet aan te voeren. Zij betalen dan geen karheffing of provisie, maar wel een partijheffing.

Beoogde prijs

TomorrowPlant is een initiatief dat tot stand is gekomen na overleg met kwekers en klanten, via de klankbordgroep Planten en het regieteam van de klok. Royal FloraHolland is de eerste proef eind 2019 gestart omdat kopers een breder assortiment willen. Voorheen leverden kwekers deze planten niet tot zelden voor de klok omdat de beoogde prijs naar alle waarschijnlijkheid niet zou worden gehaald.

Een woordvoerder van FloraHolland noemt het opvallend dat 75 procent van de omzet van de eerste proef werd gerealiseerd via Kopen op Afstand. TomorrowPlant vindt wekelijks vanaf half zeven 's ochtends op dinsdag in Aalsmeer plaats. Dit gebeurt door beeldveilen in een aparte veilgroep. De eerste proef krijgt een vervolg omdat er grote belangstelling is voor deze manier van verkopen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 14°
  20 %
 • Maandag
  18° / 15°
  60 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  20 %
Meer weer