FloraHolland+is+spits+op+aanvoer+roos
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland is spits op aanvoer roos

Bloemenveiling Royal FloraHolland gaat scherper letten op onregelmatige aanvoer van rozen voor de klok. Dat moet tot een betere prijsvorming leiden.

De FloraHolland Product Commissie roos heeft vorige week met de aanscherping van dit excessenbeleid ingestemd. De veiling voert de maatregelen per direct door. Onregelmatige aanvoerders moeten bij de veiling prognoses van hun aanbod per week aanleveren. Dat maakt het voor de veilingmeester duidelijk wat voor aanvoer hij kan verwachten.

Voert een teler toch onverwacht rozen aan voor de klok, dan volgen sancties, meldt FloraHolland. Zijn bloemen worden dan op minder gunstige momenten geveild, bijvoorbeeld in de veilgroep 'uitgeplaatst', wat de laatste veilgroep is voor de klok. Hoe lang deze sanctie duurt, bepaalt de veilingmeester. Onregelmatig of onvoorspelbaar aanbod voor de klok heeft doorgaans een nadelige invloed op de prijsvorming. Hier zijn regelmatig aanvoerende telers de dupe van.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  31° / 21°
  70 %
 • Vrijdag
  27° / 20°
  80 %
 • Zaterdag
  25° / 19°
  95 %
Meer weer