FrieslandCampina+wil+300+miljoen+euro+lenen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

FrieslandCampina wil 300 miljoen euro lenen

FrieslandCampina gaat maximaal 300 miljoen euro lenen. Dat wil het zuivelbedrijf doen via een achtergestelde beursgenoteerde obligatielening. De ledenraad gaf hier eind vorig jaar groen licht voor.

Het bedrijf wil het eigen vermogen versterken vanwege het lagere winstniveau van de onderneming, de toename van de financieringsrisico's en de ontwikkelingen op de markt voor ledenobligaties-vrij. Dat meldt FrieslandCampina in een brochure voor leden-melkveehouders.


Met het bedrag van 300 miljoen euro kan de zuivelonderneming kortetermijnoplossingen bieden ten aanzien van de ontwikkelingen in ledenfinanciering, de vrije-ledenrekening en van de aankomende terugbetaling van de obligaties B en C die Campina in het verleden heeft uitgegeven.

Extra buffer

Daarnaast zorgt het geld voor een extra buffer die nodig is voor de onderneming om operationeel beter tegen een stootje te kunnen, geeft FrieslandCampina aan. Voorbeelden zijn volgens het bedrijf de onrust in Hongkong en fluctuerende prijzen van melkcomponenten die moeilijk een-op-een door te vertalen zijn naar de markt.

FrieslandCampina kan nog niet aangeven wanneer de uitgifte van de lening plaatsvindt. Dat is afhankelijk van politieke ontwikkelingen omdat deze van invloed zijn op de rentekosten en de bereidheid van investeerders om de achtergestelde obligatielening te kopen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  9° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
Meer weer