Boeren bezorgen bejaarden blij bezoek met chocomel

Omdat het bijna kerst is, worden zo’n 1.200 ouderen deze week door leden-melkveehouders van FrieslandCampina getrakteerd op warme Chocomel met Campina slagroom. 'Je wordt er zelf blij van als je anderen blij maakt', aldus melkveehouder Joost Muskens uit Drunen. Hij deelde afgelopen zaterdag Chocomel uit in een verzorgingstehuis in zijn woonplaats.

Boeren+bezorgen+bejaarden+blij+bezoek+met+chocomel
© frieslandcampina

Vandaag gaan er leden-melkveehouders van FrieslandCampina naar verzorgingstehuizen in Maastricht, Brummen, Udenhout, Waalwijk, Waspik, Steenwijk en Wijchen.

Melkveehouder Joost Muskens vond de middag in het verzorgingstehuis in Drunen op 14 december heel waardevol: ''Je wordt er zelf blij van als je anderen blij maakt. Zeker als je dat samen met een groepje collega’s doet. De ouderen genoten enorm van de traktatie. Een tweede ronde sloegen ze niet over. En of we wel kwistig wilden doen met de slagroom. Dat deden we! Prachtig om te zien dat je met weinig moeite zoveel gezelligheid brengt. Het was voor iedereen een fijne middag. Er werd veel gekletst, de sfeer was ontspannen en alles liep voorspoedig. Voor herhaling vatbaar.'

Niet mobiel

Het idee om namens FrieslandCampina in de week voor Kerstmis ouderen in verzorgingstehuizen te verwennen met een kopje warme Chocomel, komt van Edwin Sengers, melkveehouder in Wijchen. Samen met Marijke Arts van Melktap ‘De Kamhoeve’ in Overloon werkte hij het plan uit. Vorig jaar organiseerde Sengers op zijn bedrijf op Eerste Kerstdag een kerstdiner voor eenzame ouderen. Daar was veel belangstelling voor. Hij vond het alleen jammer dat de minder mobiele en meer kwetsbare ouderen niet in staat waren om te komen.

Dan gaan we dit jaar naar hen toe, was de gedachte die Sengers tot de Chocomel-actie bracht: 'Een groot deel van de generatie die nu in verzorgingstehuizen woont, zeker in onze regio, kent het boerenleven van vroeger. We vinden het leuk om hen te vertellen hoe we tegenwoordig werken en hoeveel verschillende zuivelproducten wij overal ter wereld op de markt brengen met FrieslandCampina. Dit geeft stof om met elkaar te praten over vervlogen tijden.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer