'Europees landbouwbeleid moet boervriendelijker'

Het nieuwe Europese landbouwbeleid moet uitgaan van partnerschap met boeren en moet boervriendelijker. Dat zegt de nieuwe Europese landbouwcommissaris Janusz Wojciechowski. Hij speechte donderdag tijdens de opening van de Grüne Woche in Berlijn, zijn eerste openbare optreden.

%27Europees+landbouwbeleid+moet+boervriendelijker%27
© © Messe Berlin GmbH

'Uitgangspunt voor het beleid moet niet langer zijn dat boeren het gevoel hebben dat we tegen ze zijn, maar onze partner zijn. We gaan uit van nieuw partnerschap', aldus de Pool.

Volgens Wojciechowski moet de Green Deal, het nieuwe voorgestelde vergroeningsbeleid onder leiding van Frans Timmermans, boeren kansen bieden om daadwerkelijk te innoveren en te verduurzamen. Hij benadrukte dat de Green Deal van Timmermans zeer bepalend zal gaan zijn voor het nieuwe beleid van de Europese Unie (EU) en ook de landbouw hiermee te maken krijgt.

Eerste publieke optreden

De Pool Janusz Wojciechowski is de nieuwe Europese Commissaris voor landbouw onder voorzitterschap van Ursula von der Leyen. Wojciechowski volgde de Ier Phil Hogan op, die nu de portefeuille handel heeft. De speech op de opening van de Grüne Woche was het eerste publieke optreden van de Pool.


Ook vindt Wojciechowski dat de Europese boeren beter beschermd moeten worden tegen oneerlijke concurrentie vanuit landen buiten de EU die werken met minder hoge standaarden op het gebied van dierenwelzijn, milieu en klimaatverandering.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  20 %
Meer weer