Voorlichting+over+veiliger+platteland+Flevoland
Nieuws
© Alex J. de Haan

Voorlichting over veiliger platteland Flevoland

LTO Noord Flevoland houdt de komende weken drie bijeenkomsten in de Flevopolders over veiligheid op het platteland.

Het is een vervolg op de enquête die onlangs is gehouden onder boeren over dit onderwerp. 'Daaruit bleek dat er wel degelijk grote zorgen zijn over de veiligheid. En als je er op let, gebeurt er elke week ook wel wat op dit gebied', stelt voorzitter Arnold Michielsen van LTO Noord Flevoland.

De organisatie is al enige tijd in gesprek met de politie over meer cameratoezicht op het platteland. Het glasvezelnetwerk dat nu wordt aangelegd in het buitengebied, maakt dat ook makkelijker. 'Je kunt natuurlijk niet overal camera's ophangen, maar bepaalde 'blind spots' zo wel beter in de gaten houden.'

Kortere lijnen

Met het bestaande netwerk van WhatsApp-groepen en kortere lijnen met de wijkagenten, kan dat het toezicht en de veiligheid verbeteren, denkt Michielsen. Voorwaarde is dat bewoners verdachte situaties sneller melden en de buurtapp gericht gebruiken. 'Dus alleen als er echt wat aan hand is.' De bijeenkomsten zijn bedoeld om handreikingen te bieden, zodat mensen weten wat ze moeten doen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  23° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  23° / 9°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  80 %
Meer weer