Saneringsregeling varkenshouderij overtekend

Vandaag 15 januari sluit de Regeling Sanering Varkenshouderij. Een woordvoerder van het ministerie gaf 14 januari bij NOS aan dat gerekend was op een 300 aanmeldingen, maar dat zich fors meer varkenshouders hebben gemeld voor de SRV.

Saneringsregeling+varkenshouderij+overtekend
© Nieuwe Oogst

Dat is in de lijn van de verwachting die verschillende partijen uitspraken op het moment dat de regeling op 25 november open ging. Door zich aan te melden voor de regeling, kopen ondernemers in de concentratiegebieden Zuid en Oost tijd. Aanmelding verplicht namelijk niet tot deelname.

Varkenshouders die hun bedrijf meldden voor de regeling, rekenen erop dat er in de tussentijd vooral meer duidelijkheid komt over de koers die gevaren gaat worden met het stikstofbeleid.


Het doel van de regeling is het verminderen van stankoverlast van mensen die wonen in de buurt van een varkenshouderijbedrijf. Een van de voorwaarden is namelijk een minimale geurscore van 0,4. Dat wil zeggen dat burgerwoningen binnen een straal van 1 kilometer moeten liggen.

Alle aanmeldingen worden doorgerekend, waarna de ondernemer een beschikking wordt toegestuurd. Ter indicatie is een termijn van 4 maanden genoemd, maar de verwachting is dat dat veel langer gaat duren omdat er veel aanmeldingen zijn en het doorrekenen van de bedrijfssituaties complex is.


Lees zaterdag 18 januari meer over de saneringsregeling in Nieuwe Oogst.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer