Rotterdam+toneel+van+groot+perencongres+in+2020
Nieuws
© Haijo Dodde

Rotterdam toneel van groot perencongres in 2020

De dertiende editie van het internationale perencongres Interpera vindt van 23 tot en met 25 juni 2020 plaats in Rotterdam.

Het driedaagse evenement wordt georganiseerd door Areflh, de Europese organisatie voor tuinbouwregio's en GroentenFruit Huis. Interpera brengt de internationale perensector bij elkaar om te praten over actuele onderwerpen en ontwikkelingen.

Het programma bestaat op de eerste dag vooral uit een serie bedrijfsbezoeken met aandacht voor de teelt, nieuwe rassen, onderzoek en sorteren en verpakken. Het werkelijke congres is op woensdag 24 juni in Rotterdam. Hier is 's ochtends aandacht voor de productie en afzet van peren wereldwijd en ook voor het thema duurzaamheid. In de middag ligt de focus op technische thema's zoals onderzoek en innovatie.

De Perendag

De laatste dag van de Interpera wordt ingeruimd voor een bezoek aan De Perendag in Krabbendijke. Het definitieve programma voor het internationale perencongres wordt komende maand bekendgemaakt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  13° / 2°
  70 %
 • Zondag
  24° / 11°
  60 %
 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
Meer weer