Nederlandse+peer+in+grotere+getale+naar+China
Nieuws
© Vidiphoto

Nederlandse peer in grotere getale naar China

De export van Nederlandse peren naar China is in het seizoen 2018-2019 met 55 procent gestegen. Er is 2.800 ton naar het Aziatische land verscheept.

Sinds de opening van de Chinese grens, in oktober 2014, is de uitvoer gestaag gegroeid. Ten opzichte van het exportseizoen 2014-2015 is het volume verdrievoudigd, meldt Agroberichten Buitenland van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Volgens het GroentenFruit Huis zijn enkele exporteurs in China actief om de consument te laten wennen aan Conference. In het land worden verschillende maten afgezet, ook kleinere peren. De verpakkingen zijn aangepast aan de wensen van Chinese importeurs.

Appelexport

Nederlandse appels zijn nog niet toegelaten in het Aziatische land. Nederlandse en Chinese autoriteiten onderhandelen over opening van de grens. Het GroentenFruit Huis stelt dat er vooruitgang wordt geboekt en vindt in september waarschijnlijk een audit in Nederland plaats.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 14°
  90 %
 • Vrijdag
  17° / 15°
  80 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  40 %
Meer weer