Garantieprijs+RFC+omhoog%2C+prijs+biomelk+omlaag
Nieuws
© Twan Wiermans

Garantieprijs RFC omhoog, prijs biomelk omlaag

Royal FrieslandCampina (RFC) betaalt haar leden-melkveehouders in december een krappe eurocent per liter meer. Biologische melkveehouders leveren echter ruim een cent per liter in ten opzichte van vorige maand.

De FrieslandCampina garantieprijs in de maand december stijgt met 0,91 euro per 100 kilo ten opzichte van de garantieprijs van vorige maand en komt uit op 36,41 euro per 100 kilo melk. In november werd 35,50 euro betaald. De nieuwe garantieprijs is inclusief een correctie van 0,56 euro voor de afgelopen maanden. De verwachting is dat de boerderijmelkprijzen van de referentiebedrijven zullen stijgen.

De biologische garantieprijs van het zuivelconcern daalt met 1,26 euro ten opzichte van de biologische garantieprijs van vorige maand, die toen op 47 euro lag. Dat wordt in december 45,74 euro per 100 kilo melk. In de nieuwe garantieprijs is ook een neerwaartse correctie verwerkt van 2,01 euro vanwege te hoog ingeschatte melkprijzen van referentiebedrijven.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 13°
  60 %
 • Zaterdag
  19° / 13°
  50 %
 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer