FrieslandCampina+verlaagt+garantieprijs
Nieuws
© DIRK HOL

FrieslandCampina verlaagt garantieprijs

FrieslandCampina verlaagt de garantieprijs voor oktober met 25 cent per 100 kilo. De biologische melkprijs blijft gelijk.

De FrieslandCampina garantieprijs daalt 0,25 euro ten opzichte van de garantieprijs van vorige maand toen nog 35,00 euro per 100 kilo werd uitbetaald. Dat is inclusief een neerwaartse correctie van 0,24 euro. Deze correctie volgt op de door de referentiebedrijven uitbetaalde prijzen voor boerderijmelk, die lager zijn dan vooraf ingeschat.

De FrieslandCampina garantieprijs is onderdeel van de FrieslandCampina melkprijs, die op jaarbasis aan de leden-melkveehouders wordt betaald. Maandelijks wordt de garantieprijs ingeschat aan de hand van de ontwikkeling van de gepubliceerde melkprijzen van de referentiebedrijven.

Biologische prijs onveranderd

De FrieslandCampina biologische garantieprijs blijft onveranderd op 47,50 euro ten opzichte van de biologische garantieprijs van vorige maand, inclusief een neerwaartse correctie van 0,34 euro.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  16° / 9°
  20 %
 • Donderdag
  17° / 8°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 7°
  50 %
Meer weer