Meten is weten en winnen bij graslandbeheer

Auke Spijkerman uit Wapserveen mag zich de Beste Graslandboer 2019 noemen. Stichting Weidegang, Aeres Hogeschool en vakblad Veeteelt hebben deze competitie uitgeschreven om grasland en weidegang te promoten.

Het geheim van Spijkerman is regelmatig meten van het gras en daar een strakke planning voor de beweiding op maken. Deze werkwijze heeft hij overgenomen van het bedrijf in Nieuw-Zeeland waar hij een tijdje werkte. Het melkvee wordt regelmatig verplaatst naar percelen waar goed gras staat dat zorgt voor een hoge opbrengst.

De beste Graslandboer van 2019 heeft een gouden tip voor collega's die volgend jaar een gooi naar de titel willen doen. 'Ga wekelijks een rondje maken door de weilanden en meet. Volgens mij kun je alleen op die manier een schema maken voor optimale beweiding. Wij weten in ieder geval nu al waar onze koeien in maart of april de wei in gaan.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  31° / 17°
  0 %
Meer weer