CDA+%27verbaasd%27+over+schrappen+vrijstelling
Nieuws
© Koos van der Spek

CDA 'verbaasd' over schrappen vrijstelling

De Overijsselse CDA-fractie is verbaasd over het schrappen van de vrijstelling voor beweiden en bemesten uit de omgevingsverordening.

De partij sluit zich daarbij aan bij LTO, die zich vorige week al onaangenaam verrast toonde door de aanpassing in regels voor herstelmaatregelen in Natura 2000-gebieden.Daarnaast laakt de fractie het gebrek aan communicatie over de wijziging. Tijdens de behandeling van de plannen op 25 september stelt het CDA 'kritische vragen over de gang van zaken' aan de gedeputeerde.


Als de reactie onvoldoende bevredigend is, dient het CDA een amendement in tijdens de volgende vergadering van Provinciale Staten. Dat amendement moet ervoor zorgen dat de provincie een landelijke regeling afwacht die het beweiden en bemesten legaliseert, voordat er in Overijssel actie ondernomen wordt. LTO laat in een reactie weten blij te zijn met de manier op het CDA zich in deze kwestie opstelt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  17° / 15°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer