Betere eiwitbenutting uit weidegras met RECYCLE

Vers gras maximaal omzetten in melk: dat is het doel van beweiding en zomerstalvoeren. Het nieuwe product RECYCLE van De Heus Voeders helpt melkveehouders hierbij. De mix van plantextracten in RECYCLE verbetert de penswerking en verhoogt de benutting van eiwit uit weidegras. Met als resultaat meer melk, een hoger melkeiwitgehalte, een lager melkureum en een efficiënte kringloop.

Betere+eiwitbenutting+uit+weidegras+met+RECYCLE
De Heus
© De Heus

Eerder dit jaar heeft De Heus Voeders een nieuw en innovatief product toegevoegd aan zijn assortiment: RECYCLE. Deze toevoeging aan het voer zorgt voor een betere benutting van het eiwit uit het verse gras. Zo werkt de mengvoederleverancier samen met boeren aan een kleinere en efficiëntere kringloop. RECYCLE staat voor ruweiwitbenutting in de keten en is bewezen effectief voor weidende of zomerstal gevoerde koeien.

Het product RECYCLE bevat een uitgebalanceerde combinatie van plantextracten voor een beter gebruik van eiwit in de vers gras vretende koe. De Heus Voeder heeft RECYCLE ontwikkeld op basis van drie jaar intensief onderzoek naar de werking van dit product. Daaruit bleek dat de juiste combinatie, hoeveelheid en origine van de verschillende extracten cruciaal is. RECYCLE zorgt dat er in de pens minder afbraak plaatsvindt van eiwit en dat het onbestendig eiwit efficiënter wordt omgezet naar microbieel eiwit.

Na eerdere onderzoeken in Zuid-Afrika en in Nederland heeft De Heus Voeders in 2018 een grootschalig praktijkonderzoek opgezet op elf bedrijven met in totaal 1350 koeien. De wetenschappelijke en de praktijkonderzoeken tonen een eenduidig beeld:
• Meer melk per koe per dag;
• Hoger melkeiwitgehalte;
• Lager melkureum;
• Hogere eiwitbenutting;

Extra opbrengsten

Het praktijkonderzoek van De Heus in Nederland laat een meeropbrengst zien van 24 cent per koe per dag als gevolg van een stijging van de melkinkomsten. Daarnaast besparen melkveehouders op de kosten van mestafzet door een lager melkureum. Dit laat de winst die er is op het milieu nog buiten beschouwing.

Ten slotte verbeteren door de efficiëntere penswerking ook de gezondheid en energiebalans van de koe. RECYCLE verbetert zo duurzaam het rendement.

Positieve ervaring

Melkveehouder Simon de Boer uit Middelie was een van de deelnemers aan het praktijkonderzoek. Hij is enthousiast over het gebruik van RECYCLE. Bekijk de ervaring van melkveehouder Simon de Boer en rundveespecialist Bart Kistemaker van De Heus Voeders.

Hoe pas ik RECYLCE toe in mijn rantsoen?
RECYCLE heeft een prettig kruidige geur en is toegevoegd aan een aantal krachtvoersoorten in het weideassortiment van De Heus. Daarnaast kan RECYCLE worden toegepast in rundveecorrectiemeel (RUCOM). Vraag uw specialist van De Heus of kijk op www.de-heus.nl/recycle om de bij uw rantsoen passende RECYCLE voeders en verbeter duurzaam uw rendement.

De Heus

De Heus is een internationaal opererende onderneming met als kernactiviteit de productie en vermarkten van hoogwaardige diervoeders. Sinds de oprichting in...

Lees verder »

Meer van De Heus

Lees ook

Meer artikelen van De Heus »

Artikelen over De Heus