Kabinet+wil+extra+doelen+Natura+2000+schrappen
Nieuws
© Mike Schellart

Kabinet wil extra doelen Natura 2000 schrappen

Landbouwminister Carola Schouten gaat naar Brussel voor een herziening van de aanwijzingsbesluiten van Natura 2000-gebieden. Het kabinet wil deze opschonen en natuurdoelen die later aan gebieden zijn toegevoegd schrappen.

Verder zet het kabinet in op het samenvoegen of herindelen van natuurgebieden. In afwachting daarvan worden geen nieuwe Natura 2000-gebieden op land aangewezen. Schouten spreekt van een 'flexibelere omgang met natuurbeheer'.


'We gaan kijken of op bepaalde plekken specifieke soorten voorkomen en of we die soorten kunnen laten terugkeren. Als dat niet haalbaar is en we stellen vast dat dat op andere plekken beter kan, dan moeten we dat elders doen. Zo kunnen we de natuurwaarden overhevelen naar een ander gebied.'

Weer

 • Donderdag
  9° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
Meer weer