Veel+meer+vragen+bij+stikstofhelpdesk
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Veel meer vragen bij stikstofhelpdesk

Het aantal vragen over stikstof bij uitvoeringsorganisatie BIJ12 is de afgelopen maand ruim verveertienvoudigd. Toen werd de helpdesk Stikstof en Natura 2000 geopend voor ondernemers, particulieren en boeren met vragen over stikstofproblemen, meldt BNR.

Normaal gesproken krijgt BIJ12 zo'n 35 vragen per maand te verwerken, voornamelijk van overheidsinstanties. Sinds de helpdesk Stikstof en Natura 2000 op 14 oktober werd opengesteld voor iedereen met stikstofproblemen, kwamen al 521 vragen binnen, 308 schriftelijk en 213 telefonisch, blijkt uit navraag door BNR bij BIJ12.


De vragen gaan over vergunningsplicht, de (on)herroepelijkheid en de realiseerbaarheid van uitspraken. 'We proberen zoveel mogelijk te helpen bij het woud der regels. Je moet stap voor stap horen wat iemands plan is en hoe je daarbij kunt helpen. Nu de stikstofmaatregelen echt concreet worden ingevuld, kan het zomaar nog drukker worden.'

Weer

 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  16° / 11°
  90 %
Meer weer