Rutte%3A+stap+verder+bij+oplossing+stikstof
Nieuws
© René Eijsink

Rutte: stap verder bij oplossing stikstof

De coalitie heeft maandag verder gezocht naar oplossingen voor de stikstofcrisis. Volgens premier Mark Rutte zijn de vier partijen 'echt wel een stap verder'. Maar er moet veel worden uitgerekend en juridisch goed worden bekeken.

Rutte wilde niet zeggen welke mogelijke maatregelen op tafel liggen 'totdat we weten wat het pakketje is'. Een lagere maximumsnelheid om de stikstof terug te dringen wordt vaak genoemd.


Het kabinet had vorige week al met oplossingen voor de korte termijn willen komen, maar zag zich gedwongen dat over het weekend heen te tillen. Rutte uitte enkele dagen geleden de verwachting dat het deze week wel lukt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
Meer weer