CDA-motie moet deadline vergunningaanvraag schrappen

De CDA-fractie in de Provinciale Staten van Noord-Brabant dient vrijdagmiddag een motie in om de deadline voor het aanvragen van een omgevingsvergunning voor veehouderijen nog voor het einde van dit jaar van tafel te halen. Die sluitingsdatum is nu gesteld op 1 april 2020.

CDA%2Dmotie+moet+deadline+vergunningaanvraag+schrappen
© Jasper Schel

'We maken ons zorgen over de agrarische sector', begon fractievoorzitter Ankie de Hoon haar betoog tijdens het Statendebat over de begroting van de provincie. Ze verwees onder meer naar het rapport dat donderdag werd gepubliceerd over de effecten van innovatieve technieken om de stikstof te reduceren.

Volgens De Hoon weten veehouders nu helemaal niet meer waar ze aan toe zijn en wat ze moeten doen. '1 april 2020 is geen realistische datum en deze deadline moet van tafel. Daarvoor dienen wij een motie in.' Nico Heijmans van de SP vroeg zich af wat de consequenties zijn voor de coalitie, omdat de christendemocraten zich met deze zet tegen het eigen beleid verzet. De Hoon wil daar nog niet op ingaan. 'Dat zal vandaag blijken.'

CDA: '1 april 2020 is geen realistische datum'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer