Boeren+houden+publieksactie+in+Amsterdam
Nieuws
© Peter Smit

Boeren houden publieksactie in Amsterdam

Agractie plant een publieksactie in Amsterdam. Deze keer trekken de boeren er met een beperkt aantal trekkers op uit.

De actie moet plaatsvinden op vrijdag 13 december. Initiatiefnemer Bart Kemp van boerencomité Agractie meldt in NRC dat de zijn de plannen voor de demonstratie 'vergevorderd' zijn. Het zou voor het eerst zijn dat boeren gaan demonstreren in de hoofdstad.


Agractie wil in Amsterdam een publieksactie houden waar het persoonlijke verhaal van boerengezinnen centraal staat. Volgens de krant maakt de gemeente Amsterdam zich zorgen over de begeleiding van het protest, omdat de Amsterdamse politie kampt met een capaciteitstekort.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  6° / 0°
  30 %
 • Maandag
  6° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 1°
  85 %
Meer weer