%27Trekkers%27+blokkeren+ministerie+van+onderwijs
Nieuws
© @marchelmdehaas

'Trekkers' blokkeren ministerie van onderwijs

Bij het ministerie van onderwijs in Den Haag 'blokkeren' leraren de ingang met speelgoedtrekkers, een knipoog naar de diverse boerenprotesten in de stad.

Op het Plein, naast de Tweede Kamer, kunnen leraren het debat over de onderwijsbegroting volgen op schermen. In heel het land staken medewerkers van basisscholen, middelbare scholen en het speciaal onderwijs voor meer salaris, minder werkdruk en een betere aanpak van het lerarentekort. Ze vinden de 460 miljoen euro die het kabinet extra wil investeren onvoldoende.

In Rotterdam houden onderwijzers, schoolleiders en ouders een protestmars van het Wilhelminaplein naar het stadion van Excelsior. In Amsterdam is een grote manifestatie op de Dam. Verder voeren leraren onder meer actie in Leeuwarden en Eindhoven, Arnhem en Zwolle. Volgens de Algemene Onderwijsbond (AOb) blijven 4.200 scholen gesloten, 1.600 meer dan bij de vorige onderwijsstaking.

Weer

 • Woensdag
  26° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  30° / 15°
  10 %
 • Vrijdag
  32° / 16°
  10 %
Meer weer