Noord%2DHollandse+boeren+weer+naar+provinciehuis
Nieuws
© Arjen Vos

Noord-Hollandse boeren weer naar provinciehuis

Boeren in Noord-Holland gaan maandag opnieuw naar het provinciehuis in Haarlem. Daar overhandigen ze de petitie om Noord-Holland bij Friesland te voegen. 'Wij zijn ons werkelijk kapot geschrokken hoe er over ons in het provinciehuis wordt gesproken.'

'Woorden als onteigening, afpakken, overhevelen van stikstof, natuurproblemen, inrichten van wilde natuurgebieden en buitendijkse gebieden voor vogels vliegen je om de oren', melden de boeren in een pamflet. Provincie Fryslân trok onlangs als eerste provincie de stikstofregels in na een boerenprotest bij het provinciehuis in Leeuwarden. Noord-Hollandse boeren gingen daarop naar het provinciehuis in Haarlem, maar het provinciebestuur hield vast aan het beleid.

Friese en Noord-Hollandse boeren kwamen twee weken geleden samen op de Afsluitdijk om een intentieovereenkomst te ondertekenen om het Noord-Hollands platteland toe te voegen aan Friesland. De petitie wordt nu aangeboden aan Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  15° / 9°
  50 %
 • Maandag
  15° / 8°
  50 %
 • Dinsdag
  15° / 8°
  50 %
Meer weer