RMV-beurs gaat andere koers varen

De Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) krijgen de komende jaren een wat ander karakter. Dat meldt organisator Easyfairs. Dit jaar waren er al twee kennistheaters, de komende jaren wordt dat uitgebreid.

Deze ontwikkeling past bij veranderingen in de agrarische sector, stelt Lucas van 't Hof van Easyfairs. Hij is verantwoordelijk voor de agrarische vakbeurzen. 'De wereld om ons heen verandert. We gaan meer insteken op kennisoverdracht. Natuurlijk blijven stands belangrijk en we willen ook de gemoedelijke sfeer op de beurzen behouden. Tegelijkertijd zien we dat beursbezoekers steeds meer geïnteresseerd zijn om zich te verdiepen in thema's. Boeren staan nu voor heel andere uitdagingen dan 25 jaar geleden. De ondernemers in de agrarische sector zijn bovendien steeds vaker hooggeschoold.'


Voor exposanten is dat volgens Van 't Hof ook interessant. 'De bezoekers zijn steeds vaker specifiek op zoek naar vakinformatie. Misschien neemt het aantal bezoekers wel wat af, maar de bezoekers die komen hebben meer doelgerichte interesse.'

Vorig jaar werd de beurs in Hardenberg door 27.000 bezoekers bezocht. De beurs in Gorinchem trok 24.000 mensen. Hoeveel bezoekers de RMV deze week heeft getrokken in Hardenberg is nog niet bekendgemaakt. De beurs in Gorinchem vindt dit jaar plaats van 26 tot en met 28 november.

Kennistheater

In Hardenberg waren er twee kennistheaters. Kennistheater KUIP (Klauw, Uier, Pens) over diergezondheid en een duurzaamheidstheater. In het KUIP-theater gaven CRV, Allflex en Provimi een presentatie. In het duurzaamheidstheater was er een kennissessie van Benthem Gratama Advocaten, CCS Energie Advies en Pure Energie.

In Gorinchem zal meer worden ingestoken op hightech, digital farming en robotics. 'Ook breiden we daar de beursvloer uit naar Next Level, de nieuwe tweede beurshal van Evenementenhal Gorinchem. Qua bezoekers gaan we ons in Gorinchem meer focussen op de ondernemende veehouder die zich bezighoudt met groei en een bedrijf heeft van 150 koeien of meer', zegt Van 't Hof.

25 jaar RMV

In 2020 viert RMV haar 25-ste editie in Evenementenhal Hardenberg. In Gorinchem wordt de beurs dan voor de vijftiende keer gehouden. 'Wij willen de beurs volgend jaar een extra feestelijk karakter geven. We kijken nog hoe we dat gaan vormgeven. Misschien hebben andere partijen daar ook wel ideeën over. Wellicht met foto's of filmmateriaal van vroeger. Er is toch heel wat veranderd in de loop van de tijd, alleen al op de manier hoe de stands gebouwd werden.'

Volgend jaar wordt ook EasyGo ingevoerd. Dit is een smart badge waarmee bezoekers toegang krijgen tot de beurs. De badges kunnen bij de stands worden gescand als de bezoeker meer informatie wil ontvangen over een product of dienst. 'Dit zorgt ervoor dat er veel minder papier hoeft te worden verspreid, maar ook dat de bezoeker veel beter gerichte informatie kan ontvangen', besluit Van 't Hof.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer